Puisi Bahasa Jawa Tema Kalabendu

bahasa jawa, pantun jowo, cerpen dalam bahasa jawa, pantun sms lebaran, contoh pantun bahasa jawa, pantun jawa, parikan jawa, pantun lucu, pantun teka teki

Kalabendu

tak sengguh kala bathara wus lebur

kisas karo bathara wisnu duk ing nguni

nanging tibake kok ora

abad nuklir lan globalisasi kok ya kaya-kaya

anake kalabendu

jalaran sajake dhengah uwong during siap mecak

yen wus siaga ngono ya no problem

balik sing during kok ya kaya gantine kalabendu

apa jangkane kalatidha tukul meneh

mandi tenan sabdane R. Ng. Ronggawarsito

kapan-kapan wae kalabendu bisa tukul maneh

anggere titah nora waspada

lan mung nuruti hawa.

Semarang, 12 April 1994

(Pustaka Candra. Edisi 193 1996/1997)

Related Post:

0 komentar:

Posting Komentar