CERITA BAHASA JAWA LUCU Prabu Jojoboyo nate ngendiko - Kata Motifasi

Prabu Jojoboyo nate ngendiko:


Dunyo iki wis tuwo,
Wis tuwo tur keronto-ronto.
Contone akeh putro wani karo wong tuwo,
Akeh joko dadi dudo,
... Akeh dudo ngaku joko,
Akeh prawan nglairke putro tanpo bopo,
Akeh rondo towo-towo rogo.
Jare ra penak yen ra dikancani joko.
Akeh omah ibadat ra tau disobo.
Sing disobo malah omahe germo.
Dijak ibadah mesti semoyo.
Jare sambat boyok'e loro.
Elingo yen sakwayah-wayah dipundut sing
kuwoso.
Ora enom ora tuwo.
Malaekat podo ngincer sing leno.
Mulo jo lali ibadah madhep sing kuwoso.
Yen mati ben mlebu surgo.
Yen mlebu surgo jo lali BB-ne digowo.
Ben iso ngabari lan BBm-an karo konco2.
Yen mlebu neroko BB-ne ra usah digowo, amargo
sinyale ra ono
Pitutur Jowo asli ojo dilalekno
Urip iku mung sedelo
Mulo ojo digawe sengsoro
Ayo podo makaryo golek bondo
Ning ojo lali karo wanito
Sing disebut surgo ndunyo
Bojo limo ra popo
Ben iso kelonan saben dino
Seminggu iku pitung ndino
Dadi sing rong dino iso nyilih rondo
Ra usah mikir duso
Sing Kuwoso iku gede pangapuro
Mulo konco ........
Tulung pitutur iki disebarno marang konco lan
Moro Tuo
Kowe bakal diantem nganggo tugelan boto
Ra percoyo cubo buktino !!!
Sing meneng berarti rumongso
Sing mesem lan ngguyu berarti kulino ...
Sing manyun berarti ra'iso boso jowo..

:D
Penulis Joe Manto

Related Post:

2 komentar:

so kusuma mengatakan...

wkwkwkwk wetengku senep cekakkaann siip mas lanjooot...

RONI HA RIAN TO mengatakan...

Mantap gan....
Lanjuuuuuttttttt

Posting Komentar